Eroii mei de saptamana asta sunt romani

Da, doamnelor si domnilor, astazi ma simt bine, ma simt insufletit. Ok, poate ca sunt un prostanac, pentru ca motive de bucurie esentiale nu prea sunt, de fapt. Poate ca nu se va schimba nimic acum ca a castigat Iohannis, dar poate ca asta nu e un lucru rau, ca macar sunt sanse sa nu se schimbe nimic in MAI RAU :-)

Probabil ca taxele vor creste oricum, asa cum a zis recent si domnu’ proaspat presedinte si asa cum, cu voia dvs, am profetit si eu acum 2 ani. Sigur ca majoritatea parlamentara si implicit guvernarea sunt tot la PSD. Sigur ca Iohannis nu e tocmai cel mai competent om pentru postul de presedinte, desi eu sper ca va invata repede. In orice caz, simplul fapt ca la ora la care scriu randurile astea domnu’ Ponta e ascuns bine undeva sub o masa, in pozitia foetusului si cu cu degetul in gura, si ca sper ca va disparea definitiv din viata politica sfasaiat de sacalii din propriul partid, e motiv de bucurie, fie ea si prosteasca.

Eroii mei de astazi sunt asa:

1. Romanii plecati in strainatate care au parcurs zeci sau sute de kilometri si apoi au stat ore in sir in picioare in inghesuiala si in ploaie, ca sa voteze. Sunt eroi pentru ca au facut ceva ce eu nu sunt convins ca as fi fost in stare sa fac. Poate doar de ciuda sa o fi facut, cine stie. Cred ca e prima data in istoria recenta cand simt respect pentru romani, in general.

2. Domnul Emil Moise din Buzau, un profesor de filosofie care s-a gandit ca logic si de bun simt este ca “cel care vrea sa faca ceva trebuie sa ceara acel lucru, si nu cel care nu vrea” si a decis sa se bata in justitie pentru acest lucru. Da, este vorba despre obligativitatea prevazuta de lege de a depune o cerere daca vrei ca al tau copil sa NU participe la orele de religie, obligativitate care tocmai a fost declarata neconstitutionala ca urmare a demersurilor acestui domn. Iarasi, un om care a facut ceva ce eu nu cred ca as fi fost in stare sa fac. Respect, domu’ Moise!

Bine ca exista domnu’ Moise in tara asta si bine ca a pierdut Ponta alegerile, ca altfel ne trezeam peste ceva timp ca ar fi fost obligatoriu ca la alegeri sa depui o cerere prin care sa specifici ca NU VOTEZI PSD, in caz contrar votul tau urmand sa fie numarat automat ca fiind pentru PSD sau pentru mai stiu eu ce maimutoi care candideaza din partea lor.

3. Al treilea erou este un domn de 19 ani, student in drept, pe numele lui Alexandru Bajdechi. Acest domn a depus plangerea la DNA impotriva lui Ponta, Pricopie, Costoiu si Plumb pentru minivacanta de alegeri.

Pentru ca asa e normal – ca atunci cand guvernul face magarii, oamenii asa zisi de rand sa se sesizeze, desi nu e nimic “de rand” cu acest domn. Respect, domnu’ Alexandru Bajdechi!

Hai noroc!

Advertisements

About Liviu as himself

Beautiful. Dirty. Rich. Abstract. Simple. Married. Expecting. Growing. Expecting. Growing X 2.
This entry was posted in Opinii despre treburi. Bookmark the permalink.

11 Responses to Eroii mei de saptamana asta sunt romani

 1. Ioana says:

  Corect si frumos spus. Si, as adauga, profesorii care au refuzat “prima” de 700 ron acordata de guvern tocmai in weekendul cu turul doi. Din ce in ce mai mult, am impresia ca Romania este scindata intre oamenii care mai au bun simt si corectitudine si tot ce evolueaza din aceste doua valori si au demnitatea de a tine capul sus si cei care cauta cel mai mic motiv de a se vinde pentru a mia oara.

 2. raluca says:

  As mai adauga, la lista ta, generatia X, generatia internetului, cea despre care specialistii in social-media nu credeau ca se va deranja sa iasa din lumea virtuala a like-ului. Si nu numai ca a iesit, a iesit in masa si a mers la vot!
  Eroi, pentru mine, sunt observatorii independenti din cadrul sectiilor de votare, care au ales sa ramana sa observe procesul de vot si sa semnaleze orice, dar orice derapare de la normal si incalcare a legii.
  Acum trebuie sa lasam euforia sa treaca, sa depasim momentul si sa intelegem ca greul abia acum incepe. Iohannis are nevoie acum, mai mult ca niciodata, de sprijinul societatii civile, a mass-media, a comunitatii europene.
  O zi faina, tuturor!

  • despre generatia internetului inca nu-mi este clar, in continuare cred ca ce vezi pe internet nu e reprezentativ pentru ce se va intampla, uite de exemplu la Monica Macovei daca iti formai impresia de pe internet, ca mine, te asteptai sa iasa pe locul 3 in primul tur.
   despre observatorii independenti, da, merita respectul nostru al tuturor celor care au iesit 5 minute pana la sectia de votare si apoi au stat la calculator sau la tv, in timp ce ei au mers in tara si au riscat sa fie batuti de tot felul de hotomani de voturi – iarasi ceva ce eu nu cred ca as fi fost in stare sa fac.

   • arakelian says:

    Depinde in ce bula traiesti. Eu am pe facebook 95% absolventi de facultate, cu ei corespondez pe mail, iar majoritatea sunt plecati din tara. Pentru noi este clar: coruptia este marea problema si Monica Macovei lupta cu asta. De aceea toti am fost de acord cu programul ei electoral.

    Eu insa am contacte si cu oamenii de jos, aud discutiile romanesti din Ferentariul local, si stiu ca ca 90% din romani sunt ca ei, nu ca mine (10% din romani au terminat o facultate, restul au 12 clase si nici acelea terminate…).
    As fi limitata mintal sa cred ca toti oamenii sunt ca mine.

    Cat despre banii pentru profesori, da, merita un salariu mai mare, nu injosire morala.

 3. arakelian says:

  eroina mea de saptamana trecuta e verisoara mea, profesor. Directorul scolii a chemat-o in birou sa ii faca observatie cu promovarea lui Iohannis pentru ca PSD-ul le da de mancare. Ea a scos tot arsenalul din istorie, constitutie, si i-a inchis gura.
  Un profesor model pentru tara asta, care mai are 2 joburi, si face si meditatii pro-bono.

 4. arakelian says:

  cat despre sectiile de votare in strainate, dupa 2 noiembrie am facut reclamatii pe mail la :
  32 de euro-parlamentari
  MAE
  BEC
  Am primit raspunsuri de la 3 euro-parlamentari, din care consiliera Mariei Grapini m-a luat si in deradere, cu raspuns comunist: s-au marit numarul de stampile, numarul de sectii de votare, si s-a imbunatatit.
  Si ca mine mii de oameni!!

  Toti am venit la vot din frustrare. A fost singurul moment cand am putut face o demonstratie, linistita, cerand un drept al nostru, am aratat ca nu pot ei fura cat putem noi vota. Toata tara a fost cu ochii pe noi; nu v-am facut de rusine!!! (alegerile de vot sunt personale, dar motivul venitului la vot este al tuturor: 4 sectii de vot la aproape 100 mii romani in Belgia este praf in ochi, sectiile vechi din Liege si Anvers au fost inchise, orice sat din romania poate cere sectie de vot si pentru 500 alegatori, noi am cerut cateva stampile in plus!!!! nu doar 3 pe sectie ).

  • Felicitari. Sincer spun asta, va admir.

   • arakelian says:

    Nu avem nevoie de admiratie. Eu si alti romani din diaspora am facut votul ca o decizie personala.
    e nevoie sa “think out of the box” pentru a vedea ca avem solutii mici la indemana. Fara scandal, pretentii de la altii, dat cu fundul de pamant, etc.
    Noi am vazut in vot solutia. Da, ochii romaniei au fost pe noi, nu v-am facut de rusine, am reusit sa scoatem la vot oameni din romania, am reusit sa scoatem la vot oamenii cu studii!!.

    De cand am plecat din Romania am invatat ca eu ca om contez, schimbarea vine de la mine, in timp ce ma lamentez si caut scuze nu voi vedea solutiile.

Dati cu opinionul aici, multumesc.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s