Retards

In tara in care copiii circula in masina parintilor fara scaune de copil si fara centura, iar parintii nu poarta nici ei centura si mai si vorbesc la telefon in timp ce conduc, s-au trezit prudentii de internet sa spuna ca e periculos sa esti inconstient daca mergi cu copilul la protest.

Da, exista un risc. Mult mai mic insa decat riscul de a-l nenoroci pentru ca nu ii pui centura. De-abia cand nu-i pui centura esti inconstient.

Advertisement

About Liviu as himself

Beautiful. Dirty. Rich. Abstract. Simple. Married. Expecting. Growing. Expecting. Growing X 2.
This entry was posted in Viata de tata. Bookmark the permalink.

7 Responses to Retards

 1. la2mai says:

  E, eu am pus si pun centura copilului, are inca scaun la aproape 10 ani ai ei, etc :) Cu toate astea eu consider, in modul cel mai sincer, ca nu ai ce sa cauti acolo cu copii mici. Una e o persoana de 12-14 ani, care intelege ce se intampla si de ce, alta sunt copilasii foarte mici care pot fi speriati extrem de usor de multe lucruri de acolo. Asta asa, la prima mana. La a doua mana, ce te face sa crezi ca nu se pot isca incidente naspa? O masa mare de oameni e cel mai periculos si imprevizibil lucru care poate exista. Deci na, ce sa zic, nu ma simt retardata deloc cand zic ca n-ai, nene, ce sa cauti cu copii mici acolo.

  • Pai am zis si eu ca exista un risc, doar ca acest risc este mult mai mic decat pare in realitate.
   Cu masina merg in fiecare zi, la proteste merg de 5 ori in 5 ani.
   De asemenea riscul de accident, cu centura sau fara, este de multe ori mai mare decat riscul sa se intample ceva la un protest.
   Riscul de a se intampla o busculada la metrou la Unirii, de exemplu, este enorm, ca acolo in pasaj intre Unirii 1 si 2 se formeaza zilnic ambuteiaje de oameni, ceva ce nu credeam ca poate exista.
   Eu nu as merge cu copilul pe-acolo si totusi sunt parinti care o fac zilnic si pentru ca s-au obisnuit cu ideea, li se pare ca n-are ce sa se intample. Este mult mai rau decat la protest, de 1000 de ori mai rau, oamenii efectiv stau ca sardelele si nu au unde fugi in caz de ceva.

   Este treaba parintelui sa ia decizii pentru copil, cantarind riscurile si beneficiile, asta face un parinte in fiecare clipa cand e parinte de copil minor.

   Eu nu (mai) merg seara cu copiii, dar in timpul zilei numai cine nu a fost acolo crede ca exista vreun pericol daca vii cu copiii la protest.

 2. Fire says:

  Românii care au venit și vin cu plozii în cârcă la proteste, m-au făcut să nu mai râd niciodată de acum încolo de țigăncile care se bat între ele cu puradeii în mâini… Abia aștept să văd un copil azvârlit într-un jandarm de o mamă care are conștiința civica.

  • ai trecut vreodata la 6-7 seara in timpul saptamanii prin pasajul dintre Unirii 1 si 2?
   daca da, ti-ai pus viata in pericol si nici macar nu ai fost constient de asta – adica ai fost inconstient.
   Vorbesti prostii.

 3. o femeie says:

  io mersei cu fiica mea la proteste. Sub varsta recomandata de voi. Am mers un grup mare de familii cu 1 2 3 copii. Daca la protestele Rosia Montana am reusit sa ii explic de ce nu vrem, la astea de oprit oug-ul NU a inteles. Dar s-a jucat pe acolo :)

 4. cristina says:

  EU cred că ce se întâmplă acum,în România, este rezultatul lipsei de iubire (și a multor altor lucruri,desigur; dar, încrâncenarea, etichetele, taberele, de-aici cred că vin). Cred că prea multe generații de copii au crescut în creșe, de la patru luni, plasați la bunici care numai de alinat bebeluși n-aveau vreme, că îi așteptau animalele și grădina. Cred că toți anii aceia de foame, lipsuri, război, frică, opresiune, comunism, securitate, pumnul în gură, cu care au crescut atâtea generații, își arată acum efectele.

  Cei care-au crescut cu genunchii pe coji de nucă, plesniți peste obraji de tata sau de bunicul când încercau să-și spună părerea, pedepsiți pentru orice strop de apă scăpat pe jos, din neatenție, toți cei care și-au drămuit fiecare leu ca să-și ia o haină nouă, au ales una din două: fie s-au scuturat și au pornit să se caute, să se afle și să se vindece, reușind astfel să trăiască de-adevăratelea, conștient, fie s-au înrăit, au încleștat fălcile și au ridicat pumnii, și acum, înjură pe cine apucă: pe Băsescu, pe pesede, pe Soroș sau pe Iohannis, pe mine sau pe vecinul de scară. Asta, dacă nu cumva s-au apucat de furat, ca să nu mai simtă vreodată frica, foamea și lipsa de iubire. Și-au umplut buzunarele și s-au înfipt în scaune, au devenit aroganți, disprețuitori, stăpâni.
  Ia textul original si vezi cate zeci virgule nu s-au pus. Complementele circumstantiale cand sunt de mai multe tipuri loc,timp, mod, la un loc le desparti prin virgula. Sunt multe subordonate intercalate, ca topica e inversata, si necesita separare prin virgula. E mult de explicat si nu am timp. Nu scriu pe blogul sotiei ca nu am niciun interrs sa fac pe nimeni de cacao. Deci,e de invatat,draga Robo! Nu publica,e pt tine/ voi, grammar experts!

Dati cu opinionul aici, multumesc.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s