Inocenta la copii

Problema unora cu M…E PSD este ca ei nu pot tolera asa ceva dpdv moral pentru ca nu vor sa fie nevoiti sa le explice copiilor ce inseamna.

La prima vedere, ai zice ca cine aduce acest argument e fie postac PSD, fie complet idiot. Adica, motivul e atat de aberant ca nici nu stiu de unde sa incep: de parca exista mai mult de 0.1% dintre copii care au vazut numarul asta de inmatriculare pe strada si de parca exista mai mult de 0.1% dintre aia care au vazut care au si intrebat ce inseamna. Iar in cazurile alea, parintii, saracii, nu au putut sa spuna “e un cuvant urat” si atat, au simtit ca trebuie sa le explice copiilor cu planse si mijloace video si sa le distruga definitiv inocenta si puritatea de copil.

Dar nu, sunt sigur ca ingrijorarea e reala si ca nu vine de la oameni complet idioti, pentru ca am mai auzit-o si in legatura cu alte “amenintari la adresa inocentei copiilor”. Ne comportam de parca cel mai rau lucru care i se poate intampla unui copil e sa auda o injuratura. Presupun ca faptul ca are internetul la liber de la 5 ani nu-i o problema, problema e ca parintele ar fi nevoit sa ii explice ce inseamna “muie” si nu o poate face altfel decat explicandu-i cu lux de amanunte.

Dar pentru mine e fascinanta chestia asta cu inocenta copiilor. Nu prea inteleg de ce atat de multa lume e preocupata de inocenta copiilor. In definitiv, toata educatia poate fi considerata un demers care are drept scop tocmai scoaterea copilului din starea de inocenta (inocenta este si ignoranta, nu numai nevinovatie).

Adica, sa zicem ca copilul tau a facut 18 ani si tocmai a terminat liceul. Ti s-ar parea ok sa ai un copil despre care poti sa spui ca e inocent? Dar daca a facut 22 si a terminat facultatea? Ar fi ok sa ai un copil inocent? Dar daca a facut 30 si se casatoreste, tot inocent l-ai vrea?

Cred ca nu. Deci pare ca dupa o anmita varsta, inocenta devine ceva indezirabil, pentru ca e asimilata mai mult cu ignoranta decat cu nevinovatia. Dar cand anume exact devine inocenta indezirabila la copil? La 7 ani sau la 8 ani si jumatete? Si daca toti ne dorim ca la un moment dat copilul sa nu mai fie inocent, ca e impotriva propriului lui interes, de ce tinem cu dintii atat de mult la inocenta asta cat e mic?!

Probabil pentru ca consideram cunoasterea ca fiind pacatoasa, alta explicatie nu am.

Advertisement

About Liviu as himself

Beautiful. Dirty. Rich. Abstract. Simple. Married. Expecting. Growing. Expecting. Growing X 2.
This entry was posted in Viata de tata. Bookmark the permalink.

1 Response to Inocenta la copii

  1. Perfect de acord cu chestia cu inocenta! Dupa cum prea bine stii, eu injur cu toate vorbele de fata cu copiii :))) Si da, daca i-am zis din prima ca e naspa si nu e pentru copii, totul s-a rezolvat de la sine. 11 ani si 4 luni mai tarziu si n-a zis niciodata vreo porcarie, nici de fata cu noi nici pe la scoala sa o auda lumea importanta :))) Asa, acum, revenind la ale politicii, ce ma supara pe mine este ca un idiot de emigrant a ales sa ne faca pe noi toti de cacat. Pentru ca asta e realitatea. “Suedezu” putea sa fie mai inteligent. Dar n-a putut. Asa si cu toata miscarea asta de injurat… ce o sa aduca ea? Nu cred ca a picat vreun guvern in istoria lumii de la injuraturi. E penibil. Sunt fix ca cei mici care injura pentru ca au auzit cuvintele si simt sa le zica mai departe in mod compulsiv :)))) E absurd! Dar da, motivatia cu “sa nu vada copilasii” e una idioata! Dude, copilasii vad asta pe toate gardurile! :))) Serios? :)

Dati cu opinionul aici, multumesc.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s